Presenteren met plezier

Presenteren kan zenuwslopend zijn. Wat als je je tekst vergeet? Of de techniek faalt? Wat als het publiek in slaap sukkelt – of nog erger, aandachtig let op elk detail en vragen stelt waar je geen antwoord op weet? Je wil het graag goed doen, maar je kunt niet alles voorbereiden.

In deze workshop leer je het onverwachte te omarmen en plezier te hebben tijdens het presenteren. Wat er ook gebeurt. 

In samenwerking met Marloes ten Kate. 

20211215 - Shoot training Utrecht - 30cm HR-22
20211215 - Shoot training Utrecht - 30cm HR-9

Creatief denken voor wetenschappers

Als wetenschapper is het belangrijk om nauwkeurig en feitelijk te werken. Een valkuil is echter om hier zo de focus op te leggen dat je de balans met je creatieve kant verliest.

In deze workshop wordt opnieuw de verbinding gemaakt met je eigen creativiteit. Daardoor kun je je enthousiasme en vindingrijkheid beter koppelen aan je werk. Hiermee ben je in staat om tot nieuwe ideeën te
komen en vergroot je je probleemoplossend vermogen.

In samenwerking met Marloes ten Kate.

samenwerking en communicatie

Samenwerken met mede-wetenschappers doe je op veel verschillende momenten:  een vergadering met collega’s uit dezelfde onderzoeksgroep, met mede-auteurs schrijven aan een artikel of met andere PhD-ers het jaarlijkse kerstfeestje organiseren.

In deze workshop leer je hoe je jezelf verbaal en non-verbaal constructief opstelt, hoe je samen tot de beste ideeën komt en wat je kunt doen als je elkaar niet lijkt te begrijpen. Zo haal je het meeste uit iedere samenwerking.

In samenwerking met Ben Verhoeven.

outreach

Hoe wereldschokkend je resultaten ook mogen zijn, je onderzoek kan niemand tot hulp zijn als mensen er niet van weten. Of het nu naar het algemene publiek, wetenschappers uit een ander veld of naar je directe collega’s is, communiceren over je onderzoek is essentieel.

Outreach is een brede term en het kan lastig zijn om te weten waar je moet beginnen, wat je wil communiceren en naar wie. Deze workshop geeft je handvatten om je onderzoek daar te krijgen waar je het hebben wilt.

nl_NLDutch